×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • België krijgt serie over koning Albert

  VRT maakt dramaserie over vorst

  De Vlaamse publieke omroep werkt aan een serie over koning Albert II. Het vijfdelige tv-drama wordt in opdracht van de VRT geproduceerd, in navolging van het succes van onder andere de Nederlandse koningshuis-series als 'Oranje onder vuur'.


  Koning Albert zit volgend jaar 20 jaar op de troon en dat is eveneens een aanleiding. 'Het is het ideale moment om dit te doen,' zegt Kris Hoflack, gedelegeerd producent. De serie moet een waarheidsgetrouw beeld schetsen van de Belgische koning maar zal gevoelige onderwerpen niet uit de weg gaan. Gedacht wordt aan prins Laurent en zijn schandalen, kritiek op prins Filip en het buitenechtelijke kind van koning Albert zelf.

  Op dit moment zijn de makers nog in een vroege fase. TV-zender Eén: 'Het idee spreekt ons enorm aan, maar zoals gezegd zit het idee nog in een ontwikkelingsfase. De komende weken moeten de contouren van de reeks verder duidelijk worden.' Deskundigen buigen zich over het verhaal dat verteld gaat worden. 'Het is de bedoeling om het levensverhaal van de koning zo waarheidsgetrouw en eerlijk mogelijk in beeld te brengen,' aldus Hoflack. 'Maar bepaalde dingen zoals wat de koning en de koningin in privé-gesprekken tegen elkaar zeggen vallen gewoon niet te achterhalen. Daarom blijft het ook een fictiereeks.' Wel schakelt men historici in en probeert men mensen uit de omgeving van het koningshuis en politici die de voorbije jaren met de koning in contact kwamen te raadplegen.

  De rolverdeling is nog onbekend. Wanneer alles volgens plan verloopt is de serie in het najaar van 2013 op Eén te zien.

  6 april 2012 - 11:03