Staatsiefoto 1 Anton Corbijn

Koningshuis deelt nieuwe staatsiefoto’s ter ere van jubileum

Het koningshuis trakteert ons met nieuwe staatsiefoto’s ter ere van de tienjarig koningschap dit jaar van koning Willem-Alexander

Ter ere van koning Willem-Alexander’s tienjarig koningschap heeft het koningshuis nieuwe officiële foto’s vrijgegeven. Deze portretten van het koninklijk paar werden begin september genomen in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde door fotograaf Anton Corbijn (68), zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekend.

Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Corbijn heeft zowel de koning als de koningin zowel individueel als samen gefotografeerd. De koning is te zien in een kostuum met het Ridder-Grootkruis in de Militaire Willemsorde en de ster van het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Koningin Máxima draagt een poederroze japon met het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en de ster van het Grootkruis in de Huisorde van Oranje. De foto’s mogen er wezen! Oordeel zelf maar:

Staatsiefoto Koning Willem Alexander 2023 02
Staatsiefoto Koning Willem-Alexander © Anton Corbijn
Staatsiefoto Koningin Maxima 2023 02
Staatsiefoto Koningin Maxima © Anton Corbijn

Daarnaast heeft Corbijn een analoge zwart-witfoto van het koninklijk paar gemaakt. De vorige officiële portretten dateren van 2018 en werden gemaakt door de in september overleden fotograaf Erwin Olaf.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima bedanken Zuid-Afrika voor staatsbezoek

Zwart Witfoto Koninklijk Paar 2023
© Anton Corbijn

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix volgde op 30 april 1980 haar moeder, koningin Juliana, op als koningin. Na exact 33 jaar werd zij op 30 april 2013 opgevolgd door haar zoon, koning Willem-Alexander.

Denise Delgado/Royaltynl

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst  / Beeld: Anton Corbijn

beatrix
KLIK HIER