onderscheiding

Janine van den Ende krijgt onderscheiding van koning Willem-Alexander

Janine van den Ende, de vrouw van Joop van den Ende, heeft van koning Willem-Alexander een belangrijke onderscheiding gekregen. 

Janine van den Ende is samen met haar man Joop van den Ende al bijna tien jaar betrokken bij de stichting Méér muziek in de klas. Voor haar grote inzet heeft zij uit handen van koning Willem-Alexander het Erekruis in de Huisorde van Oranje gekregen. 

Wat is de stichting Méér muziek in de klas? 

De stichting Méér muziek in de klas wil gelijke kansen voor kinderen en jongeren door kunst- en cultuuronderwijs. Sinds 2015 zet de stichting zich, samen met vele regionale en landelijke partners, in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch gebied. Dit jaar breiden ze de werkzaamheden uit met meer culturele en creatieve disciplines, zoals mode, koken, dans en toneel. Met als doel de wereld van de leerling te vergroten voor wie een kunst- en cultuuraanbod niet vanzelfsprekend is. 

Lees ook: Paleisrestaurator krijgt Erekruis van koningin

Koning Beloont Janine Van Den Ende Met Erekruis (pool)
Janine van den Ende met onderscheiding

Tweede Erekruis in de familie

Het Erekruis in de Huisorde van Oranje is niet helemaal nieuw voor de familie Van den Ende. Joop van den Ende kreeg deze onderscheiding in 2007 al, als dank voor zijn inzet voor het zilveren regeringsjubileum van toenmalig koningin Beatrix. Ondanks dat is het echtpaar natuurlijk ontzettend blij en dankbaar voor deze mooie onderscheiding. 

Lees ook: Marry en Meghan verrassen Joop van den Ende

Extra speciaal voor de Oranjes

De stichting Méér muziek in de klas is extra speciaal voor de Oranjes, dit omdat koningin Máxima al jaren erevoorzitter van de stichting is. Koning Willem-Alexander ziet dus ook van dichtbij hoe belangrijk en mooi het doel van deze stichting is. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP
DATUM 23-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus