Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Hoera! Deze prinses viert vandaag haar 50ste verjaardag

Het is feest in huize De Bourbon de Parme! Vandaag is het 50 jaar geleden dat Carolina, de jongste dochter van prinses Irene, werd geboren. Reden genoeg voor Royalty om haar even in de spotlight te zetten.

Prinses Carolina is geboren op 23 juni 1974 in het Radboudziekenhuis in Nijmegen als dochter van prinses Irene en Carlos Hugo Bourbon de Parme (1930-2010). De Prinses heeft twee broers, prins Carlos, en prins Jaime, en een zus prinses Margarita.

Prinses Carolina staat zelden zelf in de schijnwerpers, maar is uiteraard wel aanwezig bij belangrijke familie-evenementen. Zo was ze niet alleen bruidsmeisje op het huwelijk van prins Constantijn en prinses Laurentien, maar is ze ook peetmoeder van hun oudste dochter, Eloise, én van Eliane, de tweede dochter van prinses Aimée en prins Floris.

Prinses Carolina trouwt op 21 april 2012 met Albert Brenninkmeijer in Wijk bij Duurstede. De kerkelijke inzegening vindt plaats op 16 juni 2012 in San Maniato al Monte in Florence, Italië. Haar bruidsjurk was extra speciaal omdat de trouwjurk van haar moeder, het kant, erin verwerkt werd.

Zo’n twee jaar na hun huwelijk, op 20 mei 2014, verwelkomden de twee hun dochter Alaïa-Maria en anderhalf jaar later in 2015 hun zoon Xavier.

Carolina Bourbon De Parme Met Echtgenoot Albert Brenninkmeijer
Carolina Bourbon De Parme met echtgenoot Albert Brenninkmeijer

Lees ook: Zoon voor prinses Carolina

Verjaardagsfeest Beatrix En Margriet
Verjaardagsfeest Beatrix en Margriet
Carolina Bourbon De Parme En Martin Zorreguieta
Carolina Bourbon De Parme en Martin Zorreguieta

Lees ook: Carolina toont dochtertje Alaïa-Maria

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: ANP/WILLI SCHNEIDER