Heeft De Koning Whatsapp

Heeft de koning Whatsapp? En zo ja, appt hij dan ook andere koningen?

‘Heeft de koning Whatsapp?’ Die vraag werd deze week gevraagd in het Vlaamse programma QMusic. De vraag ging natuurlijk over de Belgische koning Filip, maar het antwoord ging opmerkelijk genoeg over koning Willem-Alexander.

De royalty kenner Wim Dehandschutter beantwoordt wekelijks een vraag over het koningshuis bij het programma Vincent Live. Deze week was de vraag: ‘heeft de koning Whatsapp?’ En zo ja: ‘appt de koning ook met andere koningen?’ En dit was het antwoord.

“Ik heb het antwoord gekregen van koning Willem-Alexander gekregen,’ zegt de royalty watcher, die onze koning een half jaar geleden heeft geïnterviewd. ‘Hij vertelde dat hij het telefoonnummer van Filip had. En terwijl hij dat vertelde, lag zijn IPhone ook op tafel voor hem. En het idee dat hij met één druk op de knop koning Filip kan appen, intrigeert mij wel,’ aldus Dehandschutter.

Lees ook: Belgische koning Filip werkt mee aan documentaire

koning filip van belgie en mathilde
Filip en Mathilde

Koning Filip en koning Willem-Alexander

De vraag van de programmamaker was vervolgens waar die koningen dan over bellen en appen. En ook daar kwam antwoord op. ‘Koning Willem-Alexander zei: “ja we spreken elkaar regelmatig via de smartphone”.’ Hoe vaak ze elkaar precies bellen en appen, dat wilde koning Willem-Alexander niet zeggen, maar wat wel bekend is, is dat hij en Filip goede kennisen zijn en elkaar ook bellen om adresjes te vragen. Zo vertelde Dehandschutter dat Filip en Mathilde een aantal jaar geleden een bezoekje brachten aan Den Bosch en Willem Alexander hadden ge-appt om een leuk adresje te vragen om te eten. Willem-Alexander gaf toen het adres van het restaurant waar op dat moment de chef in de keuken stond die ook op het huwelijk van hem en Máxima had gekookt. ‘Echt gebeurd,’ aldus de royalty watcher.

Lees ook: zo zag Catherine Middleton eruit toen ze model was

willem alexander heeft de koning whatsapp

Lees ook: Leonor en Amalia maken app

Tip van de redactie

Oranje Zwartboek ontrafelt de fascinatie rond het Nederlandse koningshuis. Historicus Gerard Aalders duikt in hun roerige geschiedenis, stelt kritische vragen over de monarchie en onthult verrassende inzichten over onze vorsten en hun partners. Een diepgaande, onthullende verkenning. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Oranje Zwartboek

Oranje Zwartboek

Gerard Aalders

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty