De Baard Van Willem Alexander

Dit is waarom Willem-Alexander zijn baard liet staan

Vele mannelijke royals gingen hem al voor. Maar dit de reden waarom koning Willem-Alexander een aantal jaar geleden zijn baard liet staan.

Een aantal jaar geleden liet Willem-Alexander na de vakantie zijn baard staan. In eerste instantie dacht men dat het een leuke vakantiebaard was, maar al snel daarna bleek de baard te blijven. Opvallend wat de moeder van Willem-Alexander veranderde haar hele regeerperiode niet één keer haar kapsel. Daardoor konden munten en postzegels gewoon hetzelfde blijven.

Baard van Willem-Alexander

Voor de baard van Willem-Alexander moeste uiteindelijk wel portretten worden aangepast. Zijn voorvaderen Willem I tot en met Willem III hadden allemaal baarden. Koning Filip van België heeft ook een baard gehad. Maar dat was in de tijd dat hij nog prins was. Bij het Engelse koningshuis staat prins Harry natuurlijk bekend om zijn rossige baard. Zijn broer William schijnt in 2008 tijdens een geheime marinemissie ook even een baard te hebben gehad. Maar die is nu weer glad geschoren. 

Lees ook: Ook Maxima blij met baard Willem-Alexander

Uit de koninklijke wandelgangen hebben we ook gehoord dat Máxima voorstander was van de baard, al was het wel de eigen keuze van onze koning. Maar modieus als onze koningin is, zal het zeker hebben bijgedragen aan zijn keus. Waarom onze koning precies zijn baard liet staan weten we niet. Maar wel dat het past in de lijn van de mannelijke vorsten. Niet alleen uit vroeger tijden, maar ook uit andere landen. En wij vinden het in ieder geval heel vorstelijk staan.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GettyImages

19 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Wil je als een echte royal champagne drinken? Probeer dan de Riviera Maison champagne coupe, een elegant gegolfd glas met een gouden randje. Perfect voor elk moment, van feestelijke gelegenheden tot dagelijks gebruik. Zijn unieke vorm accentueert de aroma’s van champagne en mousserende dranken, terwijl het tijdloze design met lengteribbels elke tafel verfraait. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Riviera Maison