duurzaam

Lekker duurzaam: Hoe vaak draagt Máxima haar outfits gemiddeld? 

We zien koningin Máxima iedere keer weer in de mooiste outfits verschijnen. Heeft de koningin altijd wat nieuws aan of doet ze ook aan recycling? 

Koningin Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dan heeft ze weer een mooi pak aan, dan weer een mooie jurk. Ook de accessoires die ze erbij heeft passen altijd perfect. Stiekem zijn we een beetje jaloers op haar uitgebreide garderobe. 

Duurzaam kledinggebruik 

Vroeger verschenen koninginnen en prinsessen altijd in dure jurken. Deze jurken droegen ze nooit meer dan één keer. Tenminste, niet in het openbaar. Ze wilden namelijk boven het ‘gewone volk’ staan. Tegenwoordig is dat anders en gaan royals veel duurzamer met kleding om. Ook onze koningin is duurzaam bezig, want ze wordt geregeld gezien in dezelfde outfit. 

Lees ook: De kleding van koningin Máxima

Betaalbare kleding

Niet alleen is Máxima lekker duurzaam bezig, maar ook is zij, en ook andere royals, vaker betaalbare kleding gaan dragen. Ze wisselt kleding van designers af met merken als ZARA en Massimo Dutti. 

Lees ook: Throwback: 3x prinsessen in kleding van Zara

Queen Maxima Of The Netherlands Attends A Music Program For Children In Keukenhof Lisse
Koningin Máxima

Vaker nieuwe of vaker gedraagde kleding? 

In het afgelopen jaar is onze koningin 152 keer gespot. Ze kwam 46 keer in een nieuwe outfit aan en maar liefst 106 keer in een gedragen outfit. Hiermee kunnen we wel zeggen dat Máxima de Queen van het recyclen is. Ze draagt namelijk in maar 30 procent nieuwe kleding. Wel is het zo dat een gedragen outfit ook al zo wordt genoemd, als ze een eerder gedragen blouse weer combineert met een ander nog niet bekend item. In dat geval is het maar voor de helft nieuw, maar wordt het wel als een duurzame keuze.

Lees ook: Dit zijn de 4 favoriete en betaalbare modemerken van modekoningin Máxima

Tip van de redactie

Kleurrijke Rebel Embla jurk met ballonmouw, in de stijl van koningin Máxima

Untitled Design
Shop hier

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl