kleding Maxima

De kleding van koningin Máxima

Modejournalist Josine Droogendijk vindt het vreemd dat Máxima 95 procent van haar kledingbudget over de grens uitgeeft. Dit liet ze ooit weten in een interview met Villamedia. Josine heeft van het volgen van de kleding van Máxima haar levenswerk gemaakt.

Het grootste deel van de kleding van Máxima komt van de Belgische couturier Eduard Vermeulen, die met zijn modehuis Natan sinds enkele jaren ook een vestiging heeft in Amsterdam. De meeste hoeden van Máxima komen ook uit België, waar Fabienne Delvigne al jaren haar favoriet is.

Josine is van mening dat koningin Máxima eens vaker naar Nederlandse mode-ontwerpers zou moeten kijken. “Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem?”

Daarnaast stelt ze ook vraagtekens bij de hoeveelheid kleren van Máxima. “Ik benoem het wel als Máxima haar vijftiende nieuwe rode jas draagt. Waren de vorige veertien dan niet goed genoeg?” Als modepolitie en wandelend archief van de koninklijke kleding – Droogendijk weet mogelijk meer over de klerenkast van Máxima dan de koningin zelf – zegt ze een afweging te maken tussen respect en eerlijkheid.

“Natuurlijk kan ik zeggen: wat heeft Máxima voor afschuwelijks aan. Ik zeg liever dat de culotte (broekrok) niet het beste in haar bovenhaalt. De ’tone of voice’ is belangrijk. Ik krijg bakken kritiek als ik iets te kritisch ben”, liet Droogendijk weten. Ze schreef enkele boeken over de kleding van de koningin.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: GettyImages

eloise
KLIK HIER