voornamen Amalia

Deze 5 royals gebruiken op dit moment niet hun echte voornamen

Royals krijgen doorgaans zo vier of vijf voornamen mee. Het blijkt dat niet alle royals voor hun eerste naam kiezen. De volgende vijf royals hebben voor een andere voornaam gekozen. 

Niet alleen echte royals kiezen soms voor een andere voornaam, ook aangetrouwde royals hebben soms een andere voornaam aangenomen. Dit omdat ze het mooier vonden of omdat het gewoonweg een stuk makkelijker was. De volgende royals hebben hun echte voornaam omgeruild voor andere voornamen.  

Meghan Markle

De eerste voornaam van de hertogin van Sussex is niet Meghan, maar Rachel – net zoals het personage dat ze speelde in de serie Suits, hoe toevallig is dat? Meghan wordt al van jongs af aan aangesproken met haar tweede naam.

Lees ook: De voornamen van koning Frederik toegelicht

Prinses Amalia

Ook onze eigen prinses Amalia gebruikt een andere voornaam. Haar volledig naam is Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Haar eerste voornaam Catharina wordt altijd weggelaten. 

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien gebruikt ook niet haar eerste voornaam. Ze is namelijk geboren als Petra Laurentien en ze gebruikt dus altijd haar tweede naam. Laurentien is een samenvoeging van de namen van haar ouders: Laurens en Jantien. 

Lees ook: Déze drie Nederlandse prinsessen veranderden hun naam

Princess Laurentien Of The Netherlands Visits Echtcontact Event In The Hague
Prinses Laurentien

Prinses Marilène

Nog een Nederlandse prinses die een andere voornaam gebruikt is prinses Marilène. Zij is geboren als Marie-Hélène. Bij haar naam zijn dus, net zoals bij prinses Laurentien, twee namen samengevoegd tot één mooie voornaam.

Prins Daniel van Zweden

Prins Daniel is de man van Zweedse kroonprinses Victoria. Hij is geboren als Olof Daniel Westling. Hij heeft zijn eerste voornaam laten vallen en is bij het grote publiek bekend als Daniel. 

Lees ook: Naamgenootjes: onze Amalia en Amalia van Luxemburg

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP/GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl