koningshuis the musical

AVROTROS komt met satirische serie: Koningshuis the Musical

In deze nieuwe satirische serie over het koningshuis mag en kan alles, en we moeten het vooral niet té serieus nemen. Lees hier alles over deze nieuwe serie. 

Vanaf 17 maart kunnen we genieten van een nieuwe serie over ons favoriete onderwerp: het koningshuis. De satirische serie heeft de naam Koningshuis the Musical gekregen en heeft een cast vol met bekende Nederlandse acteurs.

Waar gaat de satirische serie over? 

Koningshuis the Musical speelt zich af achter de schermen bij een musicalproductie over het koningshuis. Sterverslaggever Roel Verdonk van het showbizzprogramma Studio Avenue legt tijdens deze spannende week ook nog de voorbereidingen vast voor een dagelijks tv-item. Zo komt onder andere het casten van actrice Naomi Zwaan als koningin Máxima ter sprake. Dominique Elschot, de ambitieuze regisseur, heeft deze musical namelijk colour-blind gecast, maar dat is niet het enige: er speelt meer, veel meer. Zo blijkt de wereld achter de schermen een stuk minder rooskleurig en glamourous te zijn dan op het toneel.

Lees ook: AVROTROS komt met Amalia-special

Cast met bekende Nederlanders

De belangrijkste rollen in de serie worden vertolkt door Valentijn Benard als Roel Verdonk, Sarah Janneh als koningin Máxima, Noortje Herlaar als prinses Beatrix, Robbert van den Bergh als koning Willem-Alexander, Daniel Cornelissen ook als koning Willem-Alexander en Henk Poort als prins Bernard. De komische serie is naar een idee van Diederik Ebbinge. De serie is ook geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge zelf.

Lees ook: Lachen: Musical over Andrew

Meerdere afleveringen van Koningshuis the Musical

Koningshuis the Musical heeft zes verschillende afleveringen. Op zondag 17 maart is de eerste aflevering te zien bij de AVROTROS op NPO3 om 20.20 uur. Vanaf dat moment staan ook alle afleveringen klaar op NPO Plus, dit is vooral een voordeel als u alles in één keer wil bekijken. 

Lees ook: Vanaf deze datum is de musical ‘Diana & Zonen’ te zien

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/AVTROTROS

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus