Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

AVROTROS komt met Amalia-special

‘Amalia 18 jaar’ gaat de special simpelweg heten. Na verscheidene boeken, ophef over haar vrijheden en ook een aangekondigde NET5-docu komt AVROTROS speciaal voor Amalia’s 18de verjaardag ook met een programma over haar.

Het is een spannende maand, in de aanloop naar Amalia’s 18de verjaardag. Onze kroonprinses wees eerder al de toelage af, die ze officieel wel mag ontvangen vanaf haar 18de levensjaar. En de berichten en aankondigingen over specials, boeken en interviews vliegen ons momenteel om de oren.

Je weet vast dat Claudia de Breij in gesprek mocht met Amalia. Aan de hand van die gesprekken schreef ze een boek: Amalia. En ook politicus Peter Rehwinkel schreef een boek over haar en haar aanstaand koninginschap. De inhoud daarvan riep dan weer vragen op over Amalia’s toekomst als vorstin in het geval dat zij op vrouwen zou vallen en met een vrouw zou willen trouwen. Een en ander werd door Den Haag gelukkig snel rechtgetrokken en opgelost. En Net5 kwam met het nieuwtje dat de zender een speciale docu over Amalia uitzendt, op de avond voor haar verjaardag.

Ook AVROTROS sluit zich dus aan bij de mediaplatforms, zenders en auteurs die Amalia in the picture zetten. In een special die gepresenteerd wordt door Dionne Stax, duikt de zender in het leven van Amalia. Het programma gaat ‘Amalia 18 jaar’ heten. Stax spreekt met onder meer koningshuiskenner Rick Evers. Ook modeontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan komt aan het woord. En opvoedcoach Marina van der Wal mag haar licht laten schijnen op hoe het leven van een kind eruitziet als dat al volledig gepland en uitgestippeld lijkt te zijn. De special wordt op 7 december, Amalia’s verjaardag, uitgezonden – om 20:30 uur op NPO 1.

LEES OOK:

Close-up: Máxima’s knalrode pumps in beeld

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Getty via ex.co