strepen

Comeback van de Bretonse trui

De gestreepte trui is terug, als we de modieuze Kate, Charlene en Letizia mogen geloven. Maar eigenlijk is de klassieke Bretonse trui natuurlijk nooit helemaal uit geweest. En hier kun je ‘m voor een prikkie kopen.

De Bretonse trui, zoals de gestreepte trui officieel heet, is al meer dan honderd jaar oud. In 1858 werd de trui voor het eerst gemaakt als deel van het Franse marine-uniform. Daarna heeft de gestreepte trui de hele modewereld beïnvloed. Van klassiek chic tot sportief. Als dikke visserstrui of als oversized shirt. Filmster Brigitte Bardot droeg ‘m en Marilyn Monroe werd er in vereeuwigd in een rood-wit exemplaar.

Strepen

Elke paar jaar zien we de trui weer terugkomen op de catwalk en in de zomer zie je ‘m eigenlijk altijd en overal. Dus echt weg is ie niet geweest. Maar nu prinses Kate Middleton, Charlene van Monaco en Letizia van Spanje ‘m steeds vaker dragen, denken wij dat we deze zomer ook maar eens onze Bretonse trui uit de kast halen. Prinses Catherine droeg de beroemde strepentrui zelfs tijdens het bekend maken van haar kankerdiagnose. Een inmiddels iconisch beeld dat we niet snel zullen vergeten.

strepen

St. James

De meest beroemde Bretonse truien vind je bij het internationaal bekende Franse modehuis St. James, maar online vonden wij een hele mooie voor nog geen vijftig euro. Dat is een prikkie vergeleken bij sommige andere merken.

Lees ook: Actueel – dit is waarom prinses Kate haar kankerdiagnose moest delen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Tip van de redactie

strepen
BESTEL HIER