Alexandre Grimaldi

Zoon prins Albert is ‘heel hecht’ met koninklijke familie

Ondanks dat Alexandre Grimaldi buiten de schijnwerpers opgroeide is hij ‘heel hecht’ met zijn Monegaskische koninklijke familie.

Alexandre Grimaldi-Coste (20) sprak voor het eerst over het familieleven in een interview met Tatler, waarin hij zijn relatie met zijn vader beschrijft als ‘zeer goed’ en zegt dat hij hem ‘steeds vaker ziet’.

Alexandre is de oudste zoon

Alexandre, een student aan Royal Holloway in Londen, is de zoon van Alberte en Nicole Coste, 52, een voormalig stewardess van Air France afkomstig uit Togo.

Hoewel hij de oudste zoon van Albert is, staat hij niet in de lijn van troonopvolging van Monaco, omdat zijn ouders niet getrouwd waren toen hij werd geboren.

Zijn vader erkende zijn vaderschap toen Alexandre nog een baby was en ondanks dat hij opgroeide buiten de schijnwerpers, is hij de afgelopen jaren steeds meer betrokken geraakt bij de koninklijke familie.

Lees ook: Wie is de mysterieuze zoon van Albert van Monaco?

Oma Grace Kelly

De 20-jarige onthult ook hoe hij en Jazmin samen naar de films van zijn grootmoeder Grace Kelly kijken als een manier om zich verbonden te voelen met de oma die stierf voordat hij geboren was, en voegde eraan toe dat Dial M for Murder zijn favoriet is.

“We praten veel over haar, vanwege dingen die we momenteel doen – vooral Jazmin, omdat ze min of meer in de voetsporen van onze grootmoeder in Hollywood treedt. We hebben het altijd over dat en hoe ze haar nalatenschap wil voortzetten.”

Appgroep met zus en broers

Alexandre, Jazmin en zijn halfbroers van de eerste huwelijk van zijn moeder hebben ook een appgroep. “We zijn allemaal heel hecht… We hebben eigenlijk een appgroep. We hebben discussies over wie beter is: Erling Haaland of Mbappé. Mijn zus is meer Team Mbappé, maar aan de jongenskant is het meer Haaland. Ik vind ze allebei leuk.”

Peetmoeder prinses Stephanie

Hij voegde eraan toe dat zijn peetmoeder en tante, prinses Stephanie, ‘heel leuk’ is. “Ze is erg grappig, heel nuchter”, zegt hij over zijn peetmoeder. “Ik ben vrij close met haar. In de afgelopen jaren hebben we samen diners en lunches gehad om mijn verjaardag te vieren met mijn neven. Ze is er voor me geweest als peetmoeder en tante.” Klinkt in ieder geval als one big happy family.

#Royaltynl / Beeld: Getty Images

chanel
KLIK HIER