Charlene En Gabriella 2022 Kop

Zo cool: Charlène lanceert NTF voor goed doel

NFT? Lees gauw verder!

Prinses Charlène van Monaco lanceert eerste NFT om de hongerige kinderen van Zuid-Afrika te helpen. NFT staat voor Non-fungible Token. Je koopt een digitaal kunstwerk, en de technologie die ook voor cryptocurrency als Bitcoin wordt gebruikt zorgt ervoor dat het werk uniek blijft, met jou als enige eigenaar.

Charlène heeft haar beeltenis geleend aan het kunstwerk, dat is gemaakt door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Junaid Sénéchal-Senekal. Het heet OurVisionTogether.

De opbrengst is bestemd voor hongerige kinderen in Zuid-Afrika, het land waar de in Zimbabwe geboren prinses opgroeide.

Tijdens haar lange herstelperiode begon prinses Charlene samen met Sénéchal-Senekal aan het project te werken.

In een video die in Zuid-Afrika is opgenomen, legt Charlene uit waarom zij ervoor heeft gekozen haar naam te verbinden aan het project – Feed2gether – dat tot doel heeft hongerige kinderen daar te voeden.

‘Samen gaan we werken aan een project, een voedselschema, dat gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden zal helpen om toegang te krijgen tot voedsel,’ legt Charlène uit in een video.

In december vorig jaar lanceerde de voormalige Amerikaanse First Lady Melania Trump haar eigen NFT, haar eerste publieke onderneming sinds Donald Trump het Witte Huis verliet.

LEES OOK:

WOW! ZO ZAGEN WE CHARLÈNE NIET EERDER

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Honey Beeld: hshprincesscharlene