Ontwerp Zonder Titel 2023 02 10t102349.197

Zien: Charlène doet aan kunst

De prinses nam op een koude dag de spuitbus ter hand, en maakte een fraai stukje grafitti-kunst.

Dat allemaal ter voorbereiding op 8 maart. Dan wordt wereldwijd de Internationale Dag voor de Rechten van de Vrouw gevierd, kortweg Vrouwendag.

Kunst

In Monaco doen ze volop mee, ook de royals prins Albert en prinses Charlène. Ze maakten alvast wat kunst, samen met kunstenaar OneTeas. Later zullen hun werken te zien zijn op een expositie, waar ook werk hangt van kinderen uit Monaco.

Prinses Charlène besteedt veel van haar tijd aan goede doelen. Ze heeft zelfs haar eigen stichting. Die houdt zich bezig met de veiligheid van kinderen in het water. Te veel kinderen verdrinken, doordat ze niet kunnen zwemmen. De stichting maakt zich sterk voor zwemlessen wereldwijd.

Water

Voor het verspreiden van de missie maakt de stichting gebruik van bekende sportsterren, die als ambassadeurs opereren. Daaronder wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen, Ferrari-coureur en Monegask Charles Leclerc en wielrenner Peter Sagan.

Dat de prinses juist voor water koos is niet zo vreemd. Voor ze prinses werd, was Charlène Wittstock een beroemde zwemster, die het zelfs tot de Olympische Spelen schopte.

Leestip

BESTEL HIER

palaisprincierdemonaco