Ira Von Furstenberg

Met deze vrouw wilde prins Rainier hertrouwen

Ontroostbaar was prins Rainier van Monaco, toen zijn vrouw prinses Gracia plotseling en veel te jong overleed.

Maar tijd heelt zo niet alles, dan toch heel veel, en enkele jaren later was prins Rainier weer op vrijersvoeten. Hij had zijn zinnen gezet op de adellijke societylady en actrice Ira von Fürstenberg, die hij al bijna een kwart eeuw kende.

In 1985 nam hij haar zelfs mee naar het fameuze Rode Kruis Bal op de rots, en wist iedereen dat het serious business was. ‘Onze diepe vriendschap bracht ons dichter bij elkaar,’ vertelde Von Fürstenberg in 2019 aan het Franse Blad Point de Vue.

Heilige

Maar hoe dicht was Rainier werkelijk bij een nieuwe relatie en wie weet, een nieuw huwelijk? En hoe zou dat zijn gevallen in Monaco, waar Gracia als een heilige werd vereerd?

Zeker is dat prins Rainier haar een aanzoek heeft gedaan, wat ze niet direct afwees. Haar ex-man vond zelfs dat ze het moest accepteren!

Reputatie

Maar het feest ging niet door, en voor Rainier was dat misschien maar goed ook. Von Fürstenberg had nogal een reputatie. Ze was nog maar 15 (!) toen ze trouwde met de 30-jarige prins Alfonso zu Hohenlohe-Langenburg. Vijf jaar later al gingen ze uit elkaar en trouwde ze met de Braziliaanse ondernemer Francisco Pignatari. Ook dat liep spaak, het paar scheidde in 1964.

Wel mooi is dat de twee tot Rainiers dood vrienden zijn gebleven.

chanel
KLIK HIER

Adelswelt/Getty Images

#Royaltynl