Rainier En Grace Kelly Foto Van Anp

Terug in de tijd: Rainier en Grazia van Monaco

Het was destijds een ultiem sprookje, maar dan in het echte leven: de Amerikaanse blonde filmster die trouwde met een heuse prins. Rainier en Grace – ook bekend als Reinier en Grazia – kregen samen 3 kinderen. Wij blikken terug met mooie foto’s.

Monaco staat natuurlijk bol van de mooie royals. Roemrucht, modebewust, elegant en veelal geliefd. Er hangt nog altijd een zweem van romantiek en mysterie rondom de prominentste figuren in deze kleine staat. Rainier en zijn Grazia (geboortenaam: Grace Patricia Kelly) trouwden in 1956, op 18 april om precies te zijn.

Toen al een sprookjeshuwelijk, omdat het vertegenwoordigde waar menig meisje van droomde: filmster worden én trouwen met een prins. Spijtig genoeg mocht Grace/Grazia niet zo oud worden: ze kreeg vermoedelijk een beroerte toen ze achter het stuur zat, in september 1982. Haar auto kwam in een ravijn terecht. Ook dochter Stéphanie zat in de auto. Grace overleed de dag erop in het ziekenhuis, Stéphanie overleefde het ongeluk.

Een tragisch einde voor de geliefde blonde Hollywood-ster. Wel zijn er mooie plaatjes te delen van de huwelijksdag en de jonge kinderen van Rainier en Grace. En die bekijk je op je gemak hieronder.

LEES OOK:

De prins die veel te jong overleed: Friso

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @monacoprincelyfamily