Ontwerp Zonder Titel (12)

Jacques brengt hulde aan politie

Als er één wordt voorbereid op zijn taak als toekomstig vorst, dan is het wel de op 10 december acht jaar geworden prins Jacques van Monaco.

Iedere koninklijke viering in Monaco wordt van baby af aan door prins Jacques en zijn even oude tweelingzus prinses Gabriella bijgewoond.

De eerste jaren voorzichtig aan de hand van papa prins Albert, maar meestal verlegen en het liefst achter de rokken van mama prinses Charlène.

Dat is wel een beetje verleden tijd, inmiddels zijn Jacques en Gabriella geliefde vertegenwoordigers van het vorstendom. Zij zijn zelfs al mee geweest op bezoek aan het

buitenland en geven acte de présence op veel evenementen in Monaco, zoals de Grand Prix en het Monte Carlo festival. Het leukste en meest in het oog springend is toch wel de viering van de nationale feestdag, waarbij vrijwel iedereen van de familie aanwezig is en heel Monaco uitloopt om een glimp van de Grimaldi’s te zien.

Ze werden dit jaar niet teleurgesteld. Het was vooral de tweeling en in het bijzonder Jacques die alle aandacht én bewondering kreeg. Bij eerdere gelegenheden zagen we het prinsje in het uniform van de Carabinieri met daarbij een imposante gevederde schuttershelm. Nu droeg het parmantige ventje het officiële winteruniform van de politie, compleet met pet. In alle opzichten was hij een mini-versie van zijn vader in de zwarte tuniek met witte riem en ceremoniële rood-witte nestels, blauwe broek met rode strepen en witte handschoenen. Wat te denken van de ster op zijn uniform, de eerste onderscheiding die hij kreeg van prins Albert in 2015, de Orde van Grimaldi. Zo was prins Jacques helemaal klaar voor de grote dag.

Thuis had hij nog geoefend in het salueren en ook dat ging hem bij het militair defilé heel goed af. Als afsluiting nog een laatste zwaaisessie op het balkon van het paleis en daar knikte

hij geheel in stijl naar het op het plein verzamelde publiek. Prins Jacques lijkt in alle opzichten goed voorbereid om zijn vader op te volgen als vorst van Monaco, al is hij met zijn acht jaar nu nog wel een tikkeltje te jong, oefenen kan hij de komende jaren volop.

Vorstelijker kan haast niet.

Naast haar in het wit geklede moeder, prinses Charlène, was prinses Gabriella in het rood.

Een mooie manier om zo samen de kleuren van het vorstendom te tonen. Gabriella droeg een lange doublebreasted mantel met een kleine puntkrasg van de ZuidAfrikaanse ontwerper Terrence Bray. Helemaal in stijl hoorde daar het zwarte designerhoedje bij, een replica

van de hoed die haar moeder in 2018 had gedragen, een ontwerp van Gallia e Peter van Akris.

En zoals haar broer Jacques het salueren aardig onder de knie had, wist Gabriella als een volleerd model te poseren met haar hand op haar heup. Ze droeg op haar jas het lintje

behorend bij de Orde van Grimaldi, waarin ze grootofficier is.

LEES OOK:

FOTO’S VAN DE NATIONALE FEESTDAG VAN MONACO (INCLUSIEF JACQUES EN GABRIELLA!)

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Royalty