Het wil nog niet zo vlotten met María Teresa’s Twitter-account

De vrouw van groothertog Henri van Luxemburg lanceerde begin juni een eigen account op Twitter. Dat kreeg in de eerste dagen 232 volgers. Benieuwd hoe het er nu voor staat?

Facebook, Instagram, Twitter. Royals hebben het er maar druk mee. Je las gisteren bij ons welke royal veruit de meeste volgers heeft, bij elkaar opgeteld. En we weten bijvoorbeeld ook dat sommige royals het bij één actief account houden, zoals Pieter van Vollenhoven die dol is op Twitter. Prinses Anne heeft een hele eigen mening over social media, die deelt ze hier.

María Teresa verraste vorige maand enigszins, met haar keuze voor een eigen account. Veel heftige zaken werden er niet op verwacht, het zou vooral gebruikt gaan worden om goede doelen en werk van stichtingen onder de aandacht te brengen. Toch was de inschatting dat zij zich iets meer op de achtergrond zou houden. Dit omdat na onderzoeken binnen het Luxemburgse hof vorige zomer bleek dat María Teresa zich nogal autoritair opstelt naar haar hofhouding toe. En graag de touwtjes in handen heeft. Naar verluidt trekt ze ook steeds meer media-uitingen naar zich toe.

Hoe het ook zit, haar eigen account op Twitter heeft er in anderhalve maand tijd een schamele 43 volgers bij gekregen. Vlak na de start stond de teller op 232, nu op 275 volgers. Het is een Franstalig account. En haar laatste berichtje is wel van vandaag. Zelf volgt ze maar 19 mensen. Niet heel levendig dus, vooralsnog!

Maria Teresa Twitter

Lees ook:

Feitjes & weetjes over Luana en Zaria

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Beeld: ANP/EPA, Twitter @MariaTeresa_Lux

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen