Jordan Paliament Throne Speech

Deze royal heeft de meeste volgers op social media

Je kent Rania als de beeldschone vrouw van koning Abdullah, van Jordanië. De sympathieke fashionista heeft miljoenen volgers op social media en heeft daarmee het grootste bereik van alle royals.

Rania en Abdullah zijn al 27 jaar getrouwd. Dat jubileum vierden ze onlangs in stijl. De mooie vorstin lijkt bijna niet ouder te worden. Ze straalt op foto’s. En is ongekend populair op social media. Zo populair zelfs, dat ze van alle royals die actief zijn online, veruit het grootste bereik en de meeste volgers heeft.

32,6 miljoen. Ja, echt, zo veel volgers heeft de koningin. Als je de volgersaantallen van haar Facebook-, haar Twitter- en haar Instagram-account bij elkaar optelt, kom je op dat enorme aantal uit. Leuk weetje is dat haar thuisland Jordanië zelf zo’n 10 miljoen inwoners heeft. Dus haar populariteit strekt zich tot vér over de landsgrenzen uit.

Vergis je niet, ze maakt en post niet alle fotootjes zelf. Rania heeft een heel mediateam in dienst. Iedere foto en tekst wordt kritisch onder de loep genomen, voordat het online mag. En alléén als Rania er voordelig uitziet. Er wordt vooral gelet op een goede mix van werk- en privéberichten. Want naast werkbezoeken – die uiteraard belangrijk zijn – kijken we toch ook graag naar foto’s en filmpjes van de koningin met haar kinderen of haar man. We hebben hieronder een paar mooie beelden van haar Instagram-account voor je verzameld.

Fashion forward Rania in een zandkleurig ensemble, mét grote zonnebril in de woestijn.

Rania 1

Samen met koningin Sonja, tijdens een staatsbezoek eerder dit jaar. Rania lijkt wel een mannequin in haar lange, flatterende witte jas.

Rania 2

Een prachtig familiekiekje. Rania en Abdullah hebben samen 2 zoons en 2 dochters.

Rania 3

En hier bezocht ze een organisatie die zich inzet om lokale families te helpen en sterker te maken.

Rania 4

Lees ook:

Even meekijken: dit deden de royals afgelopen weekend

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @queenrania