Koning Bij Symposium Dr. Denis Mukwege Foundation

Nieuwtje: María Teresa van Luxemburg nu ook op Twitter

De vrouw van groothertog Henri heeft een eigen Twitter-account in het leven geroepen. Het account is opmerkelijk, omdat uit een onderzoek naar het hof juist bleek dat María Teresa de aandacht nogal richting haar persoon stuurt.

Haar account heet MariaTeresa_Lux en op het moment van schrijven heeft ze 232 volgers. Haar Tweets zijn Franstalig en met het account probeert ze het werk van goede doelen en stichtingen onder de aandacht te brengen. Of we dus ook oma-kleinzoon-foto’s met de pasgeboren zoon van haar zoon Willem kunnen verwachten op het account, is niet aannemelijk.

María Teresa heeft een flinke vinger in de pap, waar het gaat om het reilen en zeilen binnen de hofhouding. Uit een onderzoek naar de gang van zaken, de omgang met personeel en ook het managen van social media binnen en voor het Luxemburgse hof, bleek vorig jaar dat María Teresa stevig de touwtjes in handen houdt. En dat berichten en pr-momentjes rondom haar persoon veel moderner en mooier naar voren werden gebracht dan die van en voor het vorstenhuis als geheel.

María Teresa Twitter

Lees ook:

Versoberde nationale feestdag in Luxemburg

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MariaTeresa_Lux

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen