Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Sportieve royals: Deense koning Frederik start vandaag Royal Run

Vandaag gaat de Royal Run van start. Eerder onthulde de Deense koning Frederik (55) de eerste stad waar zijn jaarlijkse Royal Run gehouden wordt. De Deense koninklijke familie is erg sportief. Want ook kroonprins Christian (18) staat voor het eerst alleen in de startblokken.

De Royal Run werd in 2018 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik. Aan het evenement deed dit jaar een recordaantal van zo’n 93.000 mensen mee.

Op Instagram maakte koning Frederik bekend dat het gaat om Brønderslev, een stad in Noord-Jutland. “Wat zijn we blij dat we terug kunnen naar Noord Jutland. Het wordt gegarandeerd een buitengewoon sportfestijn”, schrijft de organisatie van de hardloopwedstrijd op sociale media. De komende dagen wordt er iedere dag een Deense stad onthuld. In totaal gaat het om vijf steden waar op 20 mei meegelopen kan worden.

Lees ook: Koning Frederik en koningin Mary zijn 20 jaar getrouwd

Ook onthult de koning het t-shirt van het sportevenement. ‘Met 95.000 deelnemers aan de start belooft het een grootschalig sportfeest te worden door het hele land’, pent hij verder.

Royal Run Tshirt Koning Frederik
© Instagram: @detdanskekongehus

Lees ook: Nu: Deense royals doen binnenkort weer mee aan hardloopevenement ‘Royal Run’

Royal Run In kopenhagen
Royal Run In Copenhagen

Prins Christian zal op 20 mei voor het eerst alleen in de startblokken staan. Hij deed afgelopen jaren nog mee samen met zijn ouders, broertje en zusjes, maar nu gaat hij het dus alleen doen. Wij kijken nu al uit naar de beelden van deze sportieve familie!

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl