Koningin Mary Koning Frederik Royalty Online

Koning Frederik en koningin Mary zijn 20 jaar getrouwd

Het is feest in het Deense koningshuis. Koning Frederik (55) en koningin Mary (52) vieren namelijk hun porseleinen huwelijk.

Ter gelegenheid hiervan deelt het Deense koningshuis een nieuwe foto van het koningspaar. Ook vierden ze hun 20e trouwdag tijdens een dinergala van het Noorse koningshuis is Oslo. Bekijk hier de beelden.

Koning Frederik en koningin Mary hebben de komende tijd verschillende staatsbezoeken gepland. Na het eerste officiële staatsbezoek van de nieuwe Deense regering aan Zweden vorige week, zijn ze nu alweer in Noorwegen. Met hun staatsbezoeken willen ze onder meer de nauwe relaties tussen de Noordse monarchieën benadrukken.

‘Bedankt voor een fantastische avond’, klinkt het onder de video op de Instagram-accounts van zowel het Deense als het Noorse koningshuis. ‘Hun Majesteiten koning Harald en koningin Sonja hadden vanavond het koninklijk paar en de gasten uitgenodigd voor een galadiner in het koninklijk paleis in Oslo. Het diner vond plaats op een wel heel bijzondere dag – namelijk de 20ste huwelijksverjaardag van het koningspaar’.

Lees ook: Deense koning Frederik openhartig over eerste maanden na troonswisseling

‘Over een paar uur zal het echtpaar in Oslo arriveren en zal hun staatsbezoek in Noorwegen van start gaan. Maandag vertrok de koning vanuit Denemarken met het koninklijke schip Dannebrog’, klinkt het onder een lieve foto van het koppel op de boot. ‘De aankomst in de Noorse hoofdstad gebeurt op een heel bijzondere dag. Het is de twintigste huwelijksverjaardag van de koning en de koningin.’

Frederik Mary 20 Jaar Getrouwd Instagram Royalty Online
© Instagram: @detdanskekongehus
Wedding Of Prince Frederik Of Denmark And Mary Donaldson: Arrivals At The Cathedral In Copenhagen, Denmark On May 14, 2004.
Op 14 mei 2004 gaven koning Frederik en koningin Mary elkaar het jawoord.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES / Instagram: @detdanskekongehus

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl