Royal Run

Nu: Deense royals doen binnenkort weer mee aan hardloopevenement ‘Royal Run’

De Deense koninklijke familie is erg sportief, dat blijkt maar weer nu ze aan de Royal Run mee gaan doen. 

Sinds 2018 wordt er ieder jaar een Royal Run georganiseerd. Dit is in Denemarken een groot hardloopevenement door diverse steden in het land. Koning Frederik startte de traditie toen hij nog kroonprins was, ter ere van zijn vijftigste verjaardag. Sindsdien wordt het ieder jaar gehouden. 

Groot succes

De Royal Run is ieder jaar weer een groot succes. Het is zelfs zo groot geworden dat er, naast de koninklijke familie, maar liefst tienduizenden Denen mee doen aan dit populaire hardloopevenement. Het is een sportief feest, een groot feest!

Royal Run In Copenhagen
Royal Run in Kopenhagen

Lees ook: Denemarken geeft vervolg aan ‘Royal Run’

Maandag 20 mei 2024 

De Royal Run wordt dit jaar op maandag 20 mei gehouden, op Tweede Pinksterdag. Het is extra bijzonder dat het koningspaar voor het eerst meedoet als koning en koningin van Denemarken. Op Instagram is te zien dat het evenement door vijf verschillende steden trekt. Koning Frederik begint in Fredericia. Daarna rent hij ook nog in Aarhus en Kopenhagen/Frederiksberg. Koningin Mary zal in Kalundborg gaan rennen. 

Lees ook: Het is weer rennen met Frederik

Grote rol voor prins Christian 

Prins Christian zal op 20 mei voor het eerst alleen in de startblokken staan. Hij deed afgelopen jaren nog mee samen met zijn ouders, broertje en zusjes, maar nu gaat hij het dus alleen doen. Wij kijken nu al uit naar de beelden van deze sportieve familie! 

Royal Run In kopenhagen
Royal Run In Copenhagen

Lees ook: Kroonprins Frederik klaar met Royal Run

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn als de Deense koninklijke familie? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl