parlement

Koning Frederik begint zijn eerste werkdag met bezoek aan het parlement

Koning Frederik heeft niet lang kunnen nagenieten van zijn feest, want hij moet direct aan de slag. Hij start zijn tweede dag als koning met een bezoek aan het parlement. 

Op zondag 14 januari 2024 heeft koningin Margrethe, die maar liefst 52 jaar koningin van Denemarken is geweest, het stokje overgedragen aan haar oudste zoon Frederik. Op 31 december kondigde Margrethe aan dat het tijd was voor een verandering en vertelde dat er een troonswisseling plaats zou gaan vinden. 

Direct aan de slag

Koning Frederik is vol enthousiasme aan zijn nieuwe ‘werk’ als koning begonnen. Hij is zijn tweede dag als koning gestart met een bezoek aan het Deense parlement. De koning kwam niet alleen, nee, hij nam zijn halve familie mee. Moeder koningin Margrethe, vrouw koningin Mary. zoon kroonprins Christian en broer Joachim kwamen ook mee naar het bezoek. 

Lees ook: Dít zei Frederik tijdens zijn koningspraak vanaf het balkon

Danish Royal Family Received In Danish Parliament
Deense koninklijke familie in het parlement

Aankomst in de sneeuw

Koning Frederik kwam in de sneeuw bij het parlement aan. Sneeuw of niet, de koning schudde heel wat handen werknemers en van fans van het Deense koningshuis, die bij het parlement stonden te wachten. Ook de rest van de koninklijke familieleden die mee waren gekomen waren enthousiast handen aan het schudden. Vooral koningin Margrethe leek in haar nopjes te zijn. Ze vertelde dat ze de eerste dagen van haar zoon als koning niet wil missen en introduceert hem vandaag als koning bij het parlement. 

Danish Royal Family Received In Danish Parliament
Bezoek aan het Deense parlement

Terug naar Washington

Voor koning Frederik was het belangrijk dat zijn broer Joachim bij de troonswisseling aanwezig was. Helaas vliegt Joachim vanavond weer terug naar zijn vrouw en kinderen. Samen met zijn gezin woont hij al enige tijd in Washington. Dit zal dan ook de laatste speciale gelegenheid van de koning zijn waar hij de komende tijd bij zal zijn. 

Lees ook: Prins Joachim laat vrouw en kinderen thuis bij de kroning van zijn broer

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 15-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus