Prinses Maria Laura Van Belgie

Dit wil je nu weten over prinses Maria Laura van België

Prinses Maria Laura van België blijft het liefst buiten de schijnwerpers. Maar toen ze eind 2022 trouwde, waren alle ogen gericht op deze prachtige prinses. Wie is zij?

Prinses Maria Laura Zita Beatrix Gerhard van België (26 augustus 1988), prinses van België, aartshertogin van Oostenrijk-Este, is het tweede kind en de oudste dochter van aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este en prinses Astrid van België. En dus het nichtje van koning Filip. Dit wil je over haar weten.

De Belgische prinses Maria Laura trouwde op 10 december 2022 met William Isvy. Het huwelijk vond plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. En voor de kerkelijke inzegening had prinses Maria Laura een op maat gemaakte witte japon van de beroemde Engelse ontwerpster Vivienne Westwood aan. Extra bijzonder omdat de mode ontwerpster zelf een week na het huwelijk overleed, en dit waarschijnlijk haar laatste grote project was. De jurk van het Britse modehuis had een sleep van vier meter. Omdat de prinses een echte modeliefhebber is, koos ze voor de burgerlijke viering, vlak voor de kerkelijke inzegening, voor een stijlvolle korte jurk van Gucci.

Lees ook: ken jij deze prinses?

prinses Maria Laura op haar bruiloft in 2022
Maria Laura op haar trouwdag

William Isvy

William Isvy, zoon van een Britse moeder en een Frans-Marokkaanse vader, werkt in het vermogensbeheer. Hij werd geboren in Parijs, maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Londen. Daar deed hij eindexamen aan het Lycée français Charles de Gaulle. Daarna verhuisde hij naar Canada, om aan de prestigieuze McGill University in Montreal te studeren. Hij is een fervent tennisser en reiziger, twee interesses die hij volgens het paleis met prinses Maria Laura deelt. Maria Laura is als analist gespecialiseerd in klimaatverandering, en het stel woont al jaren samen in Londen.

Belgische Prinses maria-Laura en haar echtgenoot op de bruiloft in Brussel
Het gelukkige stel

Prinses Maria-Laura zwanger?

Het stel hield hun vriendschap jaren lang geheim. En net als haar broer en zussen, blijft Maria-Laura het liefst uit de schijnwerpers. Ruim een jaar na de bruiloft is het geen gek idee als Maria-Laura zwanger zou zijn. Uiteraard wordt zo’n mededeling eerst in familiekring gedeeld en pas als de zwangerschap drie maanden oud is, met de rest van de wereld. Wij wachten in spanning af in ieder geval.

Lees ook: zien! Prinses Maria-Laura getrouwd

Dit Is Maria Laura Van Belgie, is zij zwanger? Royalty zocht het uit. Amalia en Boris
Dit Is Maria Laura Van Belgie

LEES OOK:

NOU MOE! PRINSES MARIA LAURA HEEFT EEN VRIEND (EN GAAT TROUWEN)

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty