South Korea Belgium Diplomacy

Prinses Astrid gaat het niet droog houden

Bij huwelijk dochter.

Het kwam als een totale verrassing: de verloving van prinses Maria Laura. Sindsdien kijken we uit naar wat een mooie dag gaat worden. En wij niet alleen.

Haar moeder, prinses Astrid, verwacht dat ze het volgende week niet droog houdt tijdens de bruiloft van haar oudste dochter prinses Maria Laura.

‘Ik ga ontroerd zijn’, vertelde Astrid, de jongere zus van koning Filip, vandaag tijdens een persconferentie over het huwelijk op zaterdag 10 september.

‘Mijn echtgenoot en ik verheugen ons ontzettend voor onze dochter’, sprak de prinses, die werd bijgestaan door haar man prins Lorenz. ‘Het is een ontzettend groot evenement voor ons. Voor Laura was het belangrijk om in Brussel te trouwen omdat ze hier geboren en getogen is. Ze is dol op haar stad.’

Ook over hun toekomstige schoonzoon William Isvy zijn de prinses en prins enthousiast: ‘Hij is als een zoon voor ons.’

Maria Laura en William geven elkaar het jawoord in intieme kring op het stadhuis in Brussel. Later op de dag vindt een grotere ceremonie plaats in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. Onder anderen het koningspaar, prins Laurent en prinses Delphine staan op de gastenlijst.

LEES OOK:

NOU MOE! PRINSES MARIA LAURA HEEFT EEN VRIEND (EN GAAT TROUWEN)

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP