Maria Laura Van België Trouwdag

Ken jij deze prinses?

Niet direct een royal die je vaak ‘in de bladen’ tegenkomt. Des te leuker om eens te zien of je haar herkent. Hier is een hint: we zakken zuidwaarts.

Belgische. Dochter van prinses Astrid. En 9de in de lijn van troonopvolging. Vorig jaar trouwde ze met haar William. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met Maria Laura.

Voornamen

Maria Laura Zita Beatrix Gerhard van België. Als Europese royal kom je doorgaans nu eenmaal niet weg met ‘Marietje’. Zij is het tweede kind en de oudste dochter van Astrid en aartshertog Loretz van Oostenrijk-Este.

School

Net als jonger nichtje Elisabeth volgde Maria Laura onderwijs in het Nederlands. Haar moeder zou daarop hebben gehamerd, omdat zij zelf moeite had goed Nederlands te leren vroeger. Maria Laura’s schooljaren zijn enigszins getekend door incidenten. Zo zou ze regelmatig geplaagd zijn met haar uiterlijk. En de schoolbus waarin ze zat brandde ooit volledig uit, een ongeluk waarbij gelukkig geen van de schoolkinderen gewond raakte.

Werk

Ze studeerde onder meer Chinees en Afrikaanse Studies, maar werkt inmiddels al langere tijd al financieel analist voor de Europese Bank. Toen ze nog in Londen studeerde, deelde ze een appartement met haar broer.

Liefde

Maria Laura trouwde vorig jaar in september met fransman William Isvy. Het stel woonde al geruimde tijd samen en kreeg – heel officieel – op 31 januari 2022 van koning Filip toestemming om met hem te trouwen. Zonder die toestemming zou ze haar plekje in de lijn van troonopvolging verliezen.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace, ANP, YouTube Showbizztv België

#Royaltynl