Mathildes modeweek foto van ANP

Mathildes modeweek: rood, oranje, groen

De koningin van onze zuiderburen ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Deze week koos ze voor stoplichtkleuren: rood, oranje en groen.

Mathilde en Filip zijn druk dit najaar. De werkagenda is vol en tussendoor mogen ze ook nog eens op chic af en toe. Zoals onlangs voor het Galaconcert van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Die avond droeg Mathilde zwart met glimmers, maar de rest van haar week had meer kleur. We nemen je mee door Mathildes modeweek.

Rood

Over een goede red velvet gesproken, zeg! Dit rode velvet pak staat haar stunning. Filip in het grijs verdwijnt bijna, naast haar. Die avond waren jongvolwassenen onder de 35 jaar uitgenodigd, die allen actief zijn in de thuiszorg en met Filip en Mathilde praten over hun werk.

Oranje

Wat een gaaf jasje! Mathilde durft, met dit (faux?)leren lakjasje. Ze las hier voor aan leerlingen van kleuterschool Groenendaal, in het kader van de voorleesweek. Als je een foto verder swipet, zie je dat ze haar knaljasje combineert met een zwarte pantalon.

Groen

Modekleur groen is bijna niet meer weg te denken. De Belgische vorstin bezoekt een producent van hygiëneproducten. En gaat in gesprek over welzijn op het werk, met onderwerpen als veiligheid, bescherming van de werknemers en ook psychosociale belasting. Ze draagt een eenvoudige groene top. Maar als je weer even verder swipet, spot je ook haar groene leren rok, in een donkerdere tint. Prachtige combi!

LEES OOK: Meghan straalt weer op de rode loper

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @royalbelgianpalace

#Royaltynl

Door: Marije Kersten