Maxima, Willem Alexander. Fabiola

Merkwaardig verhaal: dit deed Fabiola na de dood van Boudewijn

Koning Boudewijn en koningin Fabiola waren 33 jaar getrouw toen hij overleed, en zij een passend gebaar maakte.

De plotselinge dood van Boudewijn was voor Fabiola een enorme schok. Pas 62 overleed hij op 31 juli 1993 aan een hartstilstand.

Een half miljoen mensen bewezen hun respect aan Boudewijn. Om afscheid te nemen van de vorst accepteerden Belgen zelfs wachttijden tot 14 uur, in de zinderende zomerhitte.

De begrafenis vond plaats op 7 augustus 1993. Koningin Fabiola huilde tijdens de uitvaartdienst bittere tranen om haar man. Boudewijn was haar grote liefde.

Pijn

Over de pijn van koningin Fabiola is nu gesproken door haar neven en nichten op de Spaanse televisie. Zij onthulden in het programma Lazos de sangre een tot nu toe onbekend verhaal over de begrafenis van koning Boudewijn.

Na de uitvaartdienst werd de kist overgebracht naar de koninklijke crypte van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Net voordat de marmeren tombe werd gesloten, deed koningin Fabiola haar kostbare Rolex af en gooide het horloge op de kist. Ze wilde dat haar man een aandenken aan haar zou hebben in het hiernamaals.

Koninklijke crypte

Koningin Fabiola overleefde haar man met 21 jaar. Ze werd geboren in Spanje en overleed op 5 december 2014 op 86-jarige leeftijd. Ze werd samen met Boudewijn begraven in de koninklijke crypte. Het is niet bekend of de dure Rolex daar nog ligt.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

Adelswelt/Getty Images

#Royaltynl