Silvia (3)

Silvia blaakt van gezondheid

Het was nog even spannend of ze mee kon naar Östersund, maar koningin Silvia is weer beter en haar stralende gezonde zelf.

Het is ook wel een onderneming die koning Carl Gustaf en koningin Silvia dit jaar op hun koninklijke schouders hebben genomen. Een bezoek aan 21 regio’s in het uitgestrekte Zweden.

Gezond genoeg

Komt nog bij dat ze ineens allebei geplaagd werden door gezondheidsproblemen. Silvia was misschien zelfs te ziek om mee te gaan naar Östersund. Ze knapte gelukkig tijdig op, en was gezond genoeg voor een inspannend programma.

Östersund is de hoofdstad van de provincie Jämtland. Östersund staat bekend om z’n cultureel erfgoed, niet in de laatste plaats op het gebied van eten. Het koken met lokale producten en het behoud van traditionele culinaire methoden zorgde ervoor dat Östersund werd uitgeroepen tot UNESCO-stad van de gastronomie.

Welgemeend dankwoord

Carl Gustaf en Silvia dompelden zich een dag lang onder in de mensen, de stad en de cultuur, met een lange lijst afspraken. Aan het slot sprak Carl Gustaf de verzamelde toeschouwersmassa toe met een welgemeend dankwoord.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

kungahuset

#Royaltynl