Silvia (2)

Gelukkig, Silvia is weer op de been

Koningin Silvia is samen met haar man koning Carl Gustaf weer op bezoek in een Zweedse regio, nadat ze een tijdje ziek binnen zat.

Silvia heeft de afgelopen week een aantal afspraken moeten afzeggen wegens een hardnekkige verkoudheid. Die trof eerder de afgelopen winter al andere leden van de Zweedse koninklijke familie, uiteindelijk was ze dus zelf ook aan de beurt.

Het vervelendst was misschien nog wel dat ze één van de 21 bezoeken miste die ze samen met Carl Gustaf zou afleggen. De tournee wordt gehouden, omdat hij dit jaar 50 jaar op de troon zit.

Hartklachten

Zelf begon hij dat jubeljaar ook niet helemaal schadevrij. Hij belandde met ernstige hartklachten in het ziekenhuid, en onderging een pittige operatie. Fijn voor hem: hij was snel weer op de been en miste geen enkel bezoek.

Nu Silvia weer beter is konden ze samen naar de provincie Jämtland, waar opgelucht werd ademgehaald.

Huwelijk

Samen met Carl Gustaf en enkele hoogwaardigheidsbekleders bezocht Silvia Jämtli, een natuurpark met openluchtmuseum. Ook nam het koninklijk paar een kijkje bij de fototentoonstelling over de eerdere bezoeken van de koning aan Jämtland. Als extraatje was er op de tentoonstelling een grote muurfoto te zien van het huwelijk van Silvia en Carl Gustaf in 1976.

Op 7 september is Värmland als laatste aan de beurt. Een week later wordt het 50-jarig jubileum uitgebreid gevierd in het hele land.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl