silvia

Oei! Silvia ziek, zegt afspraken af

De Zweedse koningin Silvia heeft wegens ziekte een aantal belangrijke afspraken moeten afzeggen weet niet wanneer ze weer terug zal zijn.

Dat komt kort nadat koning Carl Gustaf in het ziekenhuis belandde met ernstige hartklachten. Hij werd geopereerd en maakt het inmiddels weer goed.

Bij Silvia lijkt het allemaal wat minder ernstig. Wel heeft ze een officiële vergadering in het Koninklijk Paleis van Stockholm moeten afzeggen. In haar afwezigheid woonden alleen de Carl Gustaf en kroonprinses Victoria die bij.

In zijn uppie

Silvia moest ook het bezoek Norrbotten laten schieten, één van de reizen door Zweden die ze samen met Carl Gustaf onderneemt voor zijn 50-jarig jubileum op de troon. Carl Gustaf deed het bezoek in zijn uppie.

De reden voor de afwezigheid van koningin Silvia, zegt het hof, is dat zij een van de vele virussen heeft opgelopen die de ronde doen:

‘De koningin is verkouden, dat komt in deze tijd vaker voor. Maar het is niets ernstigs, het is een lichte verkoudheid.’

Silvia was voor het laatste zo verkouden dat ze afspraken moest afzeggen was bij de opening van de Riksdag in september.

Verkoudheden

De koninklijke familie heeft een opeenvolging van verkoudheden gehad. Kroonprinses Victoria was in december als eerste verkouden, daarna was het de beurt aan prinses Sofia in januari – voordat zowel de koning als prins Daniel ruim een week later werden getroffen.

Maar de koningin is op de been gebleven – tot nu dan.

chanel
KLIK HIER

Svensk Dam

#Royalty