Madeleine, Chris O'neill

Man Madeleine vraagt paspoort aan

Chris O’Neill, de man van prinses Madeleine van Zweden, heeft er een nieuwe nationaliteit bij, in turbulente tijden rond hun verhuizing.

Sinds bekend werd dat prinses Madeline en Chris O’Neill op zijn vroegst pas volgend jaar naar Zweden verhuizen, gonst het van de geruchten.

We weten nog steeds niet waarom voor dat uitstel is gekozen. Formeel zouden Chris en Madeleine meer tijd nodig hebben voor de verhuizing, maar dat lijkt niet het hele verhaal.

Gezin

In Zweden overheerst de teleurstelling. Daar word al jaren kritiek op Madeleine geleverd, omdat ze haar en haar gezin te weinig zien. Het aanvankelijke nieuws over een verhuizing in 2023 werd dan ook met grote instemming ontvangen.

Ook koning Carl Gustaf en koningin Silvia waren positief. ‘Het is natuurlijk geweldig, we zijn erg blij. De kinderen kijken er erg naar uit, want ze spreken Zweeds en houden van Zweden’, zei Silvia. ‘Ze kijken er erg naar uit om naar school te gaan en hier te zijn.’

Florida

Het laatste nieuws is dat Chris de Duitse nationaliteit heeft aangevraagd. Hij is deels opgegroeid in Duitsland, maar koos voor de VS toen dat land een dubbele nationaliteit verbood. Dat is voorbij en hij kan straks met een Duits paspoort in Zweden wonen en werken. Waarom dan niet meteen een Zweeds paspoort weet niemand.

De laatste speculatie is dat Madeleine en Chris niet in een appartement in het centrum van Stockholm willen wonen, hoe luxe de koninklijke hofstallen daar ook zijn. Het is geen villa in Florida.

Svensk Dam

#Royaltynl