Carl Gustaf (3)

Deze twee dingen heeft Carl Gustaf altijd bij zich

De Zweedse koning Carl Gustaf verlaat zijn vaderland nooit zonder deze twee producten van eigen bodem in zijn koffer.

Het zijn meteen ook twee typisch Zweedse producten. Omdat koning Carl Gustaf nergens lekker brood kan vinden, heeft hij altijd echt Zweeds knäckebröd bij zich. Dat besmeert hij dan met Kalles Kaviar.

Lees ook: Eloise verkoopt kleding

Eitjes

Dat klinkt veel decadenter dan het is. De Zweden zijn dol op Kalles Kaviar, geen eitjes van de steur, maar van de kabeljauw, verwerkt tot een pasta en in een tube verkocht. Het merk heeft zich ontwikkeld tot een soort nationaal symbool, waar bijna alle Zweden een persoonlijke band mee hebben.

Tube

Van de 10 Zweden eet er 7 kaviaar. Elke tweede tube kaviaar die verkocht wordt is Kalles en 9 van de 10 mensen in Zweden zijn bekend met het merk. Dat is ongeveer hetzelfde aantal mensen dat weet wie de koning is.


Toen Carl Gustaf in 1999 werd verkozen tot lid van de Zweedse Gastronomische Academie, maakte hij van de gelegenheid gebruik om de kaviaar van Kalle in de schijnwerpers te zetten, omdat die het ‘verdiende’. Hij onthulde hij Kalles gebruikt als hij kaviaarsoufflé maakt, waar de Zweedse koninklijke familie blijkbaar allemaal gek op is.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Kalles/Aftonbladet/SvenskDam/ANP

#Royaltynl