Beatrice

Deze royals hebben dyslexie

Dyslexie trekt zich niets aan van waar je bent geboren, dus ook royals worden getroffen door de aandoening, en daar zijn ze gewoon open over.

Prins Carl Philip van Zweden vertelde onlangs openhartig over zijn worsteling met dyslexie, maar hij is niet de enige royal die met de aandoening te maken kreeg.

Ondersteuning

Net als prins Carl Philip lijdt ook prinses Beatrice aan dyslexie, en net als haar Zweedse collega zet zij zich in om de aandoening bespreekbaar te maken en voor ondersteuning van mensen die aan dyslexie lijden.

Intelligentie

Dat dyslexie niets te maken heeft met intelligentie bewijst dat Belgische prins Emmanuël. Die is bovenmatig begaafd, en heeft tegelijk een ernstig vorm van dyslexie. Hij gaat daarom zelfs naar een speciale school voor kinderen met leerstoornissen. De klassen daar zijn kleiner, zodat docenten meer aandacht kunnen besteden aan individuele leerlingen.

In Luxemburg lijdt ook de derde zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa aan dyslexie. Hij is daar al een aantal jaren zeer openhartig over.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

#Royaltynl