Spain Technology

Beatrice ziet haar dyslexie niet als iets ergs

Prinses Beatrice vertelt openhartig over hoe zij omgaat met haar dyslexie. Ze is er bijvoorbeeld van overtuigd dat mensen met dyslexie creatiever zijn. Beatrice ziet het daarom ook als een ‘zegen’.

In een interview met het Britse blad Hello! vertelt ze van alles over opgroeien en leven met dyslexie. Bij Beatrice werd dat vastgesteld toen ze 7 jaar was. Ze kan zich goed voor de geest halen hoe verwarrend het voelde toen ze als jonge leerling op school moeite kreeg met lezen en schrijven. “Ik herinner me dat ik overweldigd was. Ik snapte niet waarom alles zo warrig was”, vertelt ze openhartig.

Ze vindt dat het beeld weleens omgebogen mag worden. Positiever mag worden. Zo vindt ze het woord ‘diagnose’ al niet helpen, want dat is wat mensen met dyslexie te horen krijgen, de ‘diagnose’ dyslexie – na testen. Beatrice denkt juist dat mensen met dyslexie een stuk creatiever zijn en we ‘de briljante geest van veel mensen tekort doen’ door ze simpelweg als dyslecten weg te zetten. “Door mijn leerstoornis kies ik de minder voorspelbare weg en kom ik geregeld tot creatievere oplossingen. Ik omschrijf het altijd als de mogelijkheid om in een cirkel na te denken”, zegt ze erover.

Beatrice en haar man Edoardo zijn beiden dyslectisch. Beatrice verwacht dit najaar hun eerste kindje samen. Ze voegt nog toe: “Mijn kind mag zich gelukkig prijzen als het gediagnosticeerd wordt met dyslexie. Dat zou een zegen zijn.”

Spain Technology

LEES OOK:

Nieuwtje: Harry komt weer even naar Engeland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA