Camilla Henemark

Carl Gustaf: hierdoor is hij omstreden

We zien de Zweedse koning Carl Gustaf in een regenjas wat door het land banjeren, maar achter die façade gaan wilde verhalen schuil.

In Zweden blijven de verhalen opduiken over het woeste verleden van Carl Gustaf. Een boek verschijnt, of een podcast laat nieuw licht schijnen. Maar hoe zat het eigenlijk?

Stripclubs

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de verhalen kloppen grotendeels. Carl Gustaf wilde eigenlijk geen koning worden, en hield er een uitgebreid seksleven op na.

Van de vele vrouwen in zijn leven springt er één uit. Carl Gustaf had een lange affaire met de Zweedse zangeres Camilla Henemark. Dat onthulde in 2010 het boek De onwillige koning. Daarin werd ook beschreven hoe hij illegale stripclubs bezocht, en met andere aristocraten wilde seksfeesten bijwoonde.

Carl Gustaf gaf na verschijning van het boek een catastrofale persbericht uit. Kern van de boodschap was dat het allemaal lang geleden was, en we vooruit moesten kijken.

Pikant detail

Pikant detail: de Zweedse geheime dienst zou de koning beschermen, en bijvoorbeeld foto’s hebben vernietigd waarmee hij gechanteerd zou worden.

Carl Gustaf en Henemark zouden zelfs plannen hebben gehad om op een onbewoond eiland te gaan wonen, waar ze zouden overleven op een dieet van kokosnoten.

Koningin Silvia wist ervan, maar kon er niets aan doen, dus accepteerde ze het maar.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

MailOnline/Adelswelt

#Royaltynl