×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia dient klacht in tegen kranten

  Satirische afbeelding met naziverleden ging Silvia te ver

  Koningin Silvia dient klacht in tegen kranten

  De Zweedse koningin Silvia heeft een klacht ingediend tegen vier kranten vanwege een satirische fotocollage. Dat bevestigt het Opiniecomité van de pers, het orgaan dat de klachten behandelt, tegenover Het Laatste Nieuws.De montage verwijst naar een vermeende minnares van koning Carl Gustaf en naar het naziverleden van Silvia’s Duitse vader. Te zien is hoe de koning samen met een stel vrienden een pizza eet van het naakte lijf van de zangeres Camilla Henemark, met wie hij volgens een niet-geautoriseerde biografie een affaire had in de jaren 90. Koningin Silvia probeert op de afbeelding een hakenkruis van de vloer te poetsen.

  De koningin heeft geklaagd over de vier kranten de de collage plaatsten.

  20 februari 2013 - 22:00