×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia dient klacht in tegen kranten

  Satirische afbeelding met naziverleden ging Silvia te ver

  Koningin Silvia dient klacht in tegen kranten

  De Zweedse koningin Silvia heeft een klacht ingediend tegen vier kranten vanwege een satirische fotocollage. Dat bevestigt het Opiniecomité van de pers, het orgaan dat de klachten behandelt, tegenover Het Laatste Nieuws.De montage verwijst naar een vermeende minnares van koning Carl Gustaf en naar het naziverleden van Silvia’s Duitse vader. Te zien is hoe de koning samen met een stel vrienden een pizza eet van het naakte lijf van de zangeres Camilla Henemark, met wie hij volgens een niet-geautoriseerde biografie een affaire had in de jaren 90. Koningin Silvia probeert op de afbeelding een hakenkruis van de vloer te poetsen.

  De koningin heeft geklaagd over de vier kranten de de collage plaatsten.

  20 februari 2013 - 22:00