Kate (3)

Zo stoer zijn Kate en Wills

Kate en William, de prins en prinses van Wales, brachten een wel heel stoer bezoek aan Wales, en namen meteen wat pizza mee.

Dat lijkt logisch, als je achternaam ‘van Wales’ is, maar zo werkt het niet per se. Natuurlijk is er een band met het land, een van de vier landen die samen met Verenigd Koninkrijk vormen.

Terzijde: en dus niet Groot-Brittannie, want dat is alleen Wales, Engeland en Schotland. Als je het goed wilt doen spreek je van ‘Groot-Britannie en Noord-Ierland’. Het is wat ingewikkeld, maar we komen er wel uit.

Fun fact

Het gekke is – fun fact – dat die vier landen elk hun eigen nationale voetbal- en rugbyteams hebben. Dat lijkt leuk, maar is het niet, want zo is er nooit een verenigd VK-team, dat alle andere in de pan hakt. En  halen zeer getalenteerde spelers nooit een WK-finale, alleen maar doordat ze uit Noord-Ierland komen.

Abseilen en pizza

Kate en William gingen eerst op bezoek bij een bergreddingsteam en deden gewoon mee met de mannen en vrouwen. Ook bij het abseilen, maar dat doet de zeer sportieve Kate met twee vingers in de neus.

Daarna een bezoek aan de Dowlais Rugby Club in Merthyr Tydfil, Wales. Het was net etenstijd, dus namen ze meteen maar pizza mee.

William En Kate 4
William En Kate 4
William En Kate 2
William En Kate 2
William En Kate 3
William En Kate 3

Leestip

BESTEL HIER

Getty Images

#Royaltynl