Sterke Band

Zó heeft Camilla een sterke band met haar kleinkinderen gecreëerd 

Camilla heeft vijf kleinkinderen en ze heeft met alle vijf een sterke band. Ze deelt een tipje van de sluier hoe ze daarvoor heeft gezorgd. 

In haar vorige huwelijk met legerofficier Andrew Parker Bowles heeft Camilla twee kinderen gekregen. Haar twee kinderen hebben vijf kinderen gekregen en sindsdien is Camilla een trotse grootmoeder. 

Camilla als grootmoeder

Camilla heeft vijf kleinkinderen. Haar zoon Tom Parker Bowles heeft twee kinderen: dochter Lola en zoon Freddy. Haar dochter Laura Lopes, heeft dochter Eliza en een tweeling, zoons Louis en Gus.

Sterke band krijgen door lezen

Zoals iedere liefhebber van Camilla wel weet, is ze dol op lezen. Naar eigen zeggen leest ze, hoe druk ze het ook heeft, iedere maand meerdere boeken. Deze hobby heeft ze met veel liefde doorgegeven aan haar kleinkinderen en dit heeft ook direct gezorgd voor een sterke band tussen haar en haar kleinkinderen. 

Lees ook: Hier was koningin Camilla als kind doodsbang voor

Beter leren kennen door lezen 

“Het was gewoon een prachtige manier om ze te leren kennen en een sterke band te krijgen. Aan het eind van hun bed zitten en gewoon lezen. We hebben om de beurt onze favoriete verhalen gezocht en het mooie is dat ze daardoor echt aan het lezen zijn geslagen. Het zijn nu stuk voor stuk grote boekenwurmen”, vertelt koningin Camilla. Ze vervolgt: “Het is zo leuk als ik ze opzoek en ze in bed aantref met een boek en ze zeggen: ‘Doe alsjeblieft het licht niet uit, ik moet dit hoofdstuk afmaken.’”

King Charles Iii And Queen Camilla Visit Kenya Day 1
Koningin Camilla is dol op (voor)lezen

Blijven lezen 

Koningin Camilla vindt het erg belangrijk dat alle kinderen, en dan niet alleen haar eigen kleinkinderen, blijven lezen. “Het is echt mooi om te zien hoeveel plezier kinderen aan lezen beleven en als je dat op jonge leeftijd meekrijgt, zal het je in je verdere leven veel helpen. Want hoe vroeger je leest, hoe meer je gaat begrijpen, hoe meer boeken je leest, hoe meer je gaat begrijpen over verschillende plaatsen, verschillende culturen, verschillende manieren van leven”, aldus Camilla.

Lees ook: Nu zien: Camilla Parker Bowles toen ze jong was

Favoriete jeugdboek

Ook de koningin van het Verenigd Koninkrijk heeft goede herinneringen aan boeken van vroeger en deelt dan ook met alle liefde haar favoriete jeugdboek: Black Beauty. “Ik denk dat ik moet toegeven dat ik uiteindelijk waarschijnlijk een soort pony-gek kind ben geworden met Black Beauty, waar ik avond na avond over heb gejankt.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP