Prins William

William vond spreken in het openbaar vroeger eng

In de documentaire ‘Football, Prince William And Our Mental Health’ heeft prins William onthuld hoe hij vroeger omging met zijn angst voor spreken in het openbaar. Een amateurvoetballer die last heeft van een angststoornis vroeg de prins namelijk of hij zich ooit bezorgd of ongemakkelijk voelt met zijn leven in de openbaarheid. William antwoordde daarop dat hij daar in zijn jeugd last van had, maar dat hij daar nu beter mee om kan gaan.

“Mijn ogen werden wat slechter naarmate ik ouder werd, en ik droeg toen geen contactlenzen tijdens het werk. Dus als ik sprak kon ik niemands gezicht zien. En het helpt, want het is maar een waas van gezichten en daarom zie je niet dat iedereen naar je kijkt. Ik kon genoeg zien om mijn blaadje te lezen, maar ik kon de kamer niet echt zien. En dat hielp eigenlijk heel erg met mijn zenuwen”, zei de prins.

Prins William

In de film wordt William gevolgd tijdens ontmoetingen met spelers, fans en managers op alle niveaus van het voetbal. De prins spreekt bijvoorbeeld met voormalig keeper van het Engelse nationale elftal Joe Hart, maar ook met een groep vaders die hun lokale voetbalteam gebruikt als een steungroep.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP. GettyImages