Wat betekent die chaos op het bureau van Charles?

Het ongeorganiseerde bureau van prins Charles is niet onopgemerkt gebleven. De Britse media is op onderzoek uitgegaan nadat er een foto werd vrijgegeven van de werkkamer van Charles in Birkhall, de Schotse residentie waar hij verblijft. Op de foto is een stampvolle werkkamer en een rommelig bureau te zien.

“Wie moet dat stoffen?”, vroegen twitteraars zich af bij het zien van de stapels cd’s bij de geluidsinstallatie voor het raam, de kindertekeningen en prullaria in de kast en het met paperassen, ingelijste familiefoto’s, boeken, rode potloden en memento’s volgepakte bureaublad. Prominent was een kopje thee, naast een geïmproviseerde stellage voor de iPad. Daardoor kon de prins op ooghoogte via Zoom een gesprek houden. Dat laatste was ook de reden voor het vrijgegeven van de foto. Charles had voor ClassicFM meegewerkt aan een radiopogramma van Alan Titchmarsh.

De Daily Express vroeg zelfs een psycholoog wat dit te betekenen heeft. Chris Stiff van Keele University vermoedt dat Charles veel projecten tegelijkertijd doet waarmee hij het druk heeft. Maar, dit zou een systeem kunnen zijn dat voor hem werkt.

Op Twitter werd er een andere draai aan gegeven. “Een rommelig bureau is het teken van een creatieve geest”, zei een gebruiker. Het kon ook zijn, zoals diezelfde twitteraar met enige zelfspot opmerkte, dat Charles hetzelfde archiveringssysteem hanteerde als hijzelf: “alles over de tafel verspreiden, als een variatie op stapelen. Ik weet dan precies waar de dingen liggen, of tenminste waar ze gisteren waren!”

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen