William Engeland

Wat doet prins William in de VS?

Volgens het Amerikaanse lifestyle magazine ‘Town and Country’ brengt Prins William in september een bezoek aan de VS.

Inmiddels weten we dat prins Harry zou aansturen op een wapenstilstand met zijn grote broer, met wie hij al jaren ruzie heeft. Maar dat is niet de reden waarom de kroonprins naar de Verenigde Staten afreist. De Prins van Wales zal samen met beleidsmakers, wereldwijde bedrijfsleiders, filantropen en klimaatactivisten deelnemen aan de jaarlijkse innovatietop van de Earthshot Prize.

Afgelopen december betoverden prins William en Kate het publiek in Boston toen ze de groene loper betraden voor de Earthshot Prize-awards. En nu is aangekondigd dat de prins in september terugkeert naar de VS voor de jaarlijkse innovatietop van de Earthshot Prize.

Kloof

Net zoals vorig jaar wordt er niet verwacht dat William zijn broer of schoonzus zal zien. Naar verluidt is de kloof tussen de broers groter dan ooit en hebben ze al maanden niet met elkaar hebben gecommuniceerd..

Videoboodschap

De Prins van Wales brengt op maandag 18 en dinsdag 19 september een bezoek aan New York City. Hij was van plan om vorig jaar hetzelfde evenement bij te wonen, maar vanwege het overlijden van koningin Elizabeth reisde hij niet en gaf hij in plaats daarvan een videoboodschap. Tijdens de topconferentie, mede georganiseerd door de Earthshot Prize en Bloomberg Philanthropies, worden de 15 finalisten van de Earthshot Prize voor 2023 onthuld. De werkelijke prijsuitreiking vindt later plaats in Singapore in november, waar William en Kate naar verwachting het land zullen bezoeken voor het evenement.

Innovatieve oplossingen

“De conferentietop, die gehouden wordt tijdens de New York Climate Week en de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de VN, zal eerdere winnaars van de Earthshot-prijs en finalisten samenbrengen met beleidsmakers, wereldwijde bedrijfsleiders, filantropen en klimaatactivisten om innovatieve oplossingen op te schalen”, zegt Kensington Palace woensdagavond in een verklaring. William zal ook extra vergaderingen en openbare verplichtingen in de stad bijwonen, die op een later tijdstip zullen worden aangekondigd.

Herstel van de planeet

Prins William heeft de Earthshot Prize in 2020 opgericht met als doel om tien jaar lang elk jaar vijftig oplossingen voor het herstel van de planeet te financieren door middel van vijf prijswinnaars van 1 miljoen pond per jaar te vinden.

“De aarde bevindt zich op een omslagpunt en we staan voor een grimmige keuze: ‘of we gaan door met wat we nu doen en beschadigen onze planeet onherstelbaar, of we herinneren ons onze unieke kracht als mens en ons voortdurende vermogen om te leiden, te innoveren en problemen op te lossen'”, zei William in een verklaring over zijn beslissing om de prijzen te lanceren. “Mensen kunnen geweldige dingen bereiken. De komende tien jaar stellen we ons voor één van onze grootste beproevingen: ‘een decennium van actie om de aarde te herstellen’.”

eloise
KLIK HIER

princeandprincessofwales

#Royaltynl