totaal vervallen

Villa van prins Andrew en Sarah Ferguson is ‘totaal vervallen’ 

Prins Andrew en zijn omstreden Royal Lodge blijven maar in het nieuws. Dit keer gaat het om de staat waarin het verkeerd. De villa zou namelijk totaal vervallen zijn. 

Prins Andrew en zijn Royal Lodge zijn de afgelopen jaren al veel in het nieuws geweest. Dit gaat allemaal over prins Andrew en de vele schandalen waarin hij terecht is gekomen. Hij mag namelijk geen officiële rol meer hebben, wel mocht hij in zijn villa met dertig kamers blijven wonen.

Contract met Queen Elizabeth

Dat hij in deze villa mag blijven wonen, heeft hij te danken aan zijn moeder, Queen Elizabeth. Hij heeft destijds samen met zijn moeder een contract opgemaakt, waarin staat dat hij nog tot en met 2078 in de Royal Lodge mag blijven wonen. Niet alleen hij, ook zijn ex-vrouw Sarah Ferguson woont er nog steeds. 

Lees ook: Nu: Prins Andrew en Sarah Ferguson staan op het punt van hertrouwen

Laten vertrekken

Koning Charles vindt het maar niets dat zijn jongere broertje op de familie aan het teren is, terwijl hij zelf niets meer doet. Het is nu dus zo dat koning Charles Andrew uit zijn villa wil laten zetten. Sarah Ferguson zou steeds degene zijn die koning Charles toch kan overhalen om ze daar nog langer te laten wonen, want waar moeten ze anders heen?

Lees ook: Koning Charles wil jongere broer Andrew uitzetten

hertrouwen Andrew Sarah
Sarah Ferguson en prins Andrew

Totaal vervallen

Inmiddels is de discussie over de Royal Lodge weer opgelaaid. Dit keer gaat het om de staat waarin het huis verkeerd. Andrew zou tijdens zijn verblijf in de villa namelijk zorgen voor het onderhoud, maar daar is op dit moment geen sprake van. Logisch, want hij heeft veel minder geld dan eerder. Volgens royalty-journalist Ian Pelham Turner zou het huis totaal vervallen zijn. De villa heeft niet alleen te maken met vochtproblemen, ook slijtage in het algemeen. “De barsten in de stenen worden steeds erger. Ook is er sprake van afbrokkelend pleisterwerk en kan het huis wel een nieuwe laag verf gebruiken”, vertelde Ian Pelham Turner. Het klinkt natuurlijk niet zo fraai, dus het wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Lees ook: Zien: Verfilming van het omstreden BBC-interview met prins Andrew staat nu op Netflix

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl