Harry, Meghan

Veteranen balen van prins Harry

Prins Harry is de grote man achter de Invictus Games. Toch balen de deelnemers van hem, en daar hebben ze een bijzondere reden voor.

Het komt niet door het idee zelf, invalide militairen met elkaar laten strijden op het sportieve vlak. Zo krijgen ze perspectief op een zinvolle toekomst, en het geeft de rest ook de gelegenheid om hun waardering te tonen voor wat ze hebben verricht.

Toch klinkt er gemor in de rangen van de deelnemers, over diezelfde prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle. Want wat opvalt is het totale gebrek aan belangstelling van andere royals.

Contrast

Dat staat weer in schril contrast met de steun die Charles, Camilla, William, Kate en de rest van de Harry-loze Firm laten zien aan bijvoorbeeld de rugbyers uit Engeland, Schotland en Wales. Die nemen onder grote koninklijke belangstelling deel aan het wereldkampioenschap in Frankrijk.

En prins William kreeg dan wel veel kritiek op zijn afwezigheid bij de door Engeland verloren finale in Sydney op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, hij stuurde samen met prinses Charlotte wel een videoboodschap.

Status

Zo zijn er meer voorbeelden, waardoor de atleten in Düsseldorf zich in de kou gezet voelen, en daarbij gaat de beschuldigende vinger naar prins Harry. Doordat hij ruzie heeft met zijn familie, zou die met een grote boog om de Invictus Games heenlopen. De status die Harry en Meghan hebben is onvoldoende, zo is het gevoel, om dat gemis goed te maken.

eloise
KLIK HIER

MailOnline/Daily Telegraph/ANP

#Royaltynl