Anne, Camilla, Charles

Twee primeurs koning Charles bij Braemar Gathering

De Britse koning Charles heeft zaterdag een bezoekje gebracht aan de jaarlijkse Braemar Gathering in Schotland.

Het was de eerste keer dat Charles het evenement bezocht als koning. Hij werd vergezeld door zijn vrouw koningin Camilla, en zijn zus prinses Anne en haar man Timothy Laurence.

Boomstamwerpen

Het gezelschap keek samen met duizenden bezoekers toe bij het evenement, dat al sinds 1832 in de huidige vorm wordt georganiseerd. Op het programma staan onder meer activiteiten als touwtrekken en boomstamwerpen.

Charles was in het verleden ook vaak van de partij, samen met zijn moeder, koningin Elizabeth. Elizabeth was vrijwel elk jaar aanwezig. Net als tijdens veel andere bezoeken droeg Charles een kilt.

Tartan

Het Britse hof liet weten dat de koning voor het eerst zijn opwachting maakte in het nieuwe koning Charles III-tartan: ‘De groene, blauwe en rode tartan is ontworpen als erkenning voor de sterke steun van de koning voor het behoud van traditionele kleding en Schotse tartans.’

De koning hoefde voor het bezoekje aan de Braemar Gathering niet ver te reizen. De vorst verblijft momenteel nog in het nabijgelegen zomerverblijf Balmoral Castle.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

ANP

#Royaltynl