Britain Royalty

Te grappig: dit zegt prinses Anne over actrice die haar speelt in The Crown

Op Anne kun je rekenen voor het geven van een ongezouten mening. De prinses bezit gelukkig ook een goede portie humor. Dit keer vertelt ze wat ze las over het haar en de make-up van degene die haar speelt.

Streamingdienst Netflix heeft natuurlijk een hit te pakken met The Crown. De serie breekt kijkcijferrecord na record. En de acteurs worden gelauwerd. Actrice Erin Doherty heeft de rol van prinses Anne op zich genomen. En Anne besloot een paar afleveringen te gaan kijken.

Anne werd een jaar lang door een tv-ploeg gevolgd. De beelden en interviews die verzameld werden, zien de Britten morgen in een documentaire over Anne en haar gezin, die op tv uitgezonden wordt. De prinses wordt deze zomer 70 jaar en dit was de aanleiding voor de ploeg om haar in de spotlights te zetten. De uitspraken over The Crown doet Anne dan ook in deze documentaire, stukjes van de interviews druppelen deze dagen naar buiten.

Anne las dat de actrice die haar speelt, zo’n twee uur nodig heeft om het haar en de make-up precies zo te krijgen als Anne heft heeft. Want ze moet natuurlijk wel op haar lijken. Dit vindt de prinses verbazingwekkend en heel amusant. Ze zegt: “Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat het zo lang duurt? Ik heb zelf niet meer dan tien of vijftien minuten nodig om mijn haar te doen.”

Anne steekt haar mening of visie zelden onder stoelen of banken. Het schijnt dat ze deze karaktertrek geërfd heeft van vader Philip.

Erin Doherty (rechts) als Anne in The Crown

Erin Doherty

Lees ook:

Vader van Meghan vindt dat Harry en Meghan ‘niet moeten zeuren’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen