Documentaire Prins William

Prins William is afgelopen jaar gevolgd voor documentaire en híer gaat het over

De Britse zender ITV heeft prins William het afgelopen jaar gevolgd voor een documentaire. Gaat het over zijn privéleven of over iets totaal anders? Lees het hier.

Net zoals bijna alle Britse Royals, steunt ook prins William heel wat goede doelen. Van organisaties die zich inzetten voor de zorg, zoals de London Air Ambulance, en ook zet hij zich in voor mentale zorg. Daarnaast is de prins ook al jaren betrokken bij natuurbehoudprojecten in Afrika. Maar dat is niet alles…

Homewards project

De prins zet zich via zijn Homewards project ook in voor daklozen. Met dit langetermijnproject hoopt de prins zoveel mogelijk dak- en thuislozen te helpen om weer een dak boven hun hoofd te krijgen én weer aan het werk te gaan. De Britse zender ITV heeft prins William voor dit project gevolgd. 

Nieuwe huizen bouwen

De prins lanceerde dit nieuwe project ruim een jaar geleden, in juni 2023. Hij laat voor dit project onder andere nieuwe huizen voor de dak- en thuislozen bouwen, en dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Net zoals in Nederland, zijn er ook in het Verenigd Koninkrijk veel te weinig huizen. 

Wat te zien in de documentaire? 

De prins werd voor zijn documentaire in totaal een jaar lang gevolgd. Kijkers zullen alles rondom de lancering van Homewards project, op diverse plekken in het Verenigd Koninkrijk, gaan zien. Daarnaast kijken ze ook een kijkje achter de schermen. Hoe regelt prins William alles? En wat komt er allemaal bij kijken? Dat niet alleen, ook vertellen dak- en thuislozen zelf wat ze van dit project vinden en hoe ze hiermee geholpen worden. 

weer aan het werk
Prins William hard aan het werk

Aangrijpende verhalen

Leo Burley heeft de documentaire geregisseerd. Hij laat in een persbericht van het Homewards project weten, dat hij tijdens de opnames ongelooflijk aangrijpende verhalen heeft gehoord. “Iedereen die we gefilmd hebben, was blij met de aandacht die prins William en Homewards vestigen op de daklozencrisis in het Verenigd Koninkrijk.”

Lees ook: Zien: Prins William voor het eerst weer aan het werk na nieuws over ziekte Kate 

Wanneer te zien?

Lang hoeven we gelukkig niet te wachten. Het tweedelige portret, getiteld Prince William: We Can End Homelessness, is komend najaar al te zien.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES