Princess Diana Wearing A Hat

Overnachten in het ouderlijk huis van prinses Diana is nu mogelijk!

Het is nu mogelijk om te overnachten in het ouderlijk huis van prinses Diana. Haar broer heeft dit bijzondere optrekje beschikbaar gesteld.

Het is al bekend dat enkele eigendommen van de Britse royals verhuurd kunnen worden voor speciale evenementen of als vakantieaccommodaties. Het bekendste voorbeeld hiervan is misschien wel Highgrove House, het privélandgoed van koning Charles. Highgrove House biedt rondleidingen aan het publiek en heeft ook speciale evenementen en overnachtingsmogelijkheden voor het publiek. Nu kunnen we ook binnenkijken in het huis waar prinses Diana is opgegroeid.

Broer van Diana

Charles Spencer, de broer van Diana, heeft het indrukwekkende Althorp House in Northamptonshire op een elegante website vergelijkbaar met Airbnb aangeboden. Het huis biedt in totaal 17 tweepersoonskamers en 10 eenpersoonskamers in het hoofdgebouw, geschikt voor maximaal 44 gasten. Ook heeft het een bibliotheek een biljartkamer en conciërgeservice.

In 1992 erfde Charles de familiezetel van het Althorp-landgoed na het overlijden van zijn vader. Hij woont daar nu met zijn derde vrouw, Karen, en hun dochter, Lady Charlotte.

Salon Ouderlijk Huis Diana
Salon Ouderlijk Huis Diana

Service, privacy en luxe

Volgens Elysian Estates, zoals de website heet, biedt deze accommodatie de gasten ‘een ongeëvenaard niveau van service, privacy en luxe’. ‘Loop in de voetsporen van koningen en koninginnen, feest of vier feest in een spectaculaire omgeving, verwonder je over het gevoel voor geschiedenis en kunstwerken en slaap in pure luxe’, staat er verder in de omschrijving.

Bibliotheek Ouderlijk Huis Diana
Bibliotheek Ouderlijk Huis Diana

Lees ook: Diana blijft altijd 36 jaar

Verder wordt er aangegeven dat de slaapkamers verschillende stijlen bieden, van traditioneel tot modern. ‘Ze bieden allemaal het grootste comfort en een uitstekende nachtrust.’ De kosten voor een overnachting in het voormalige huis van Diana, waar ze opgroeide, zijn onduidelijk. Zo staat er op de website dat de prijzen uitsluitend op aanvraag beschikbaar zijn.

Ouderlijk Huis Diana
Ouderlijk Huis Diana

Begraven op het eiland

De overleden prinses Diana werd in 1997 begraven op het eiland in het midden van het Round Oval Lake, dat zich bevindt op het historische landgoed van de familie Spencer, dat al 500 jaar in hun bezit is en zich uitstrekt over 13.000 hectare, inclusief een ommuurd park van 500 hectare.

Na het overlijden van Diana werden 36 eikenbomen geplant om elk jaar van haar leven te symboliseren.

#royaltynl / Bron: Beau Monde & Elysian Estates / Beeld: Getty Images & Elisian Estates

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER